Kanelsnegle

Ingredienser:
60 – 80 stk.

Fin hvedemelsdej:

  • ½ l. sødmælk.
  • 100 g. gær.
  • 2 æg.
  • 200 g. smør.
  • 1 dl. sukker.
  • 1 tsk. salt.
  • 1 tsk. stødt kardemomme.
  • 1 kg. hvedemel + ekstra til æltning.

Fyld:

  • 150 g. smør.
  • 150gl. sukker.
  • 4 spsk. stødt kanel

Fremgangsmetode:

  1. Smelt smørret.
  2. Hæld den kolde mælk op i smørret.
  3. Varm eller køl blandingen så den har en temperatur omkring  35°C.
  4. Tilsæt gæren og bland den godt.
  5. Tilsæt ægget til blandingen og pisk det, så ægget er godt blandet i.
  6. Tilsæt mel indtil det slipper skålen.
  7. Ælt nu dej godt med det resterende mel (og ekstra hvis nødvendigt) ind til slipper bordet.
  8. Lad det hæve til det er ca. dobbelt størrelse (ca. 45 min).
  9. Fyldet blandes nu godt i en skål.
  10. Tænd for ovnen på 250°C
  11. Efter hævningen tilsættes sukker, salt og kardemomme, som æltes ind i dejen.
  12. Ælt dejen med mel til den igen slipper bordet.
  13. Rul dejen ud til en tynd rektangel (gerne flere rektangler).
  14. Smør fyldet på.
  15. Rul dejen sammen som en roulade.
  16. Fortsæt med at rulle dejen ind til den har en diameter på ca. 2½ cm.
  17. Skær rouladen ud i runde stykker med en tykkelse på ca. 1 cm.
  18. Læg nu de udskårede stykke (snegle) i papirforme.
  19. Bag dem midt i ovnen i ca. 10 – 12 min. eller ind til de er gyldnende på toppen.
print

Skriv en kommentar