Forloren Hare

Ingredienser:
Ca. 4 personer.

  • ½ kg. oksekød.
  • 1 tsk. salt.
  • ½ tsk. peber.
  • 1 æg.
  • 4 spsk. rasp.
  • ½ – 1 pakke bacon i skive.
  • 2 dl. bouillon.
  • 1 dl. kaffefløde.
  • 1 tsk. ribsgele.

Fremgangsmetode:

  1. Ælt kødet med kryderier, æg, væske og rasp. Hvis den er for fast kom lidt vand i (1-2 spsk).
  2. Form farsen til et aflangt brød.
  3. Læg det i et smurt ildfast fad.
  4. Læg Baconstrimlerne tæt sammen ind over kødet.
  5. Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 225°C, midt i ovnen i ca. 15 min.
  6. Hæld bouillion og fløde ved kødet, når det er brunt.
  7. Dæmp varmen til til 170°C og vidresteg haren i ca 40-45 min.
  8. Dryp Haren af og til under stegningen.
  9. Når haren er færdig hældes stegeskyen fra haren i gennem en sigte og op i en kasserolle.
  10. Tilsæt ½ del vand og ½ del mælk indtil ønsket mængde er nået.
  11. Jævn saucen med lidt meljævning, lad den koge,og smag den til med lidt salt.

Tilbehør:

  • Hasselbach Kartofler som skæres 2/3 igennem i tynde skiver,pensles med olie og drysses med salt og stilles i et ildfastfad ved siden af Haren i ovnen. Det hele skulle så være færdig samtidig.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *