Asiatisk inspireret boller i karry

bollerikarry

Ingredienser
4 personer

  • 2 løg
  • 400 g hakket kylling
  • ½ dl rasp
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber
  • 2 spsk neutralt olie
  • 1 spsk karry
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 dåse kokosmælk
  • 3 spsk mangochutney
  • Salt og peber til sovsen.
  • ½ bundt forårsløg

Fremgangsmetode

  1. Pil løgne og hak dem fint.
  2. Tilsæt halvdelen af løgne til kødet sammen med rasp, æg, salt og peber.
  3. Rør farsen sammen og form den til kødboller på størrelse med golfbolde og gem dem.
  4. Varm olien op på en sauterpande og kom den sidste halvdel af de fint hakket løg i.
  5. Steg løgne i 2 min. men der røres af og til.
  6. Drys karryen over og steg videre i 1 min.
  7. Drys mel over og vend det i løgne.
  8. Tilsæt vand, kokosmælk og mangochutney og rør det sammen.
  9. Når det koger kommes kødbollerne i og retten koger i 15 min. under låg. Efter 5 min. kan man kigge til retten og evt. vende bollerne.
  10. Når retten har kogt smages sovsen til med salt og peber og snittet forårsløg drysses over inden servering.

Bemærkning

  • Hvis sovsen er for tyk så kom lidt mere vand i.

Inspiration til retten hentet fra Femina.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *