Spansk gryde med skinketern

skinkegryde

Ingredienser
4 personer.

  • 500 g skinkeinderlår i tern, 2 x 2 x 2 cm
  • 2 dåse hakket tomater
  • 2 løg, ca. 100 g
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g. champignon
  • 1 citron
  • 2 knsp stødt kanel
  • salt og peber
  • frisk oregano eller basilikum.
  • 1 kg. kartofler
  • salt og peber til kartoflerne

Fremgangsmetode

  1. Skær kartoflerne i halve eller kvarte og læg dem på bagepapir på en bageplade.
  2. Krydr med salt og peber.
  3. Bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader til de er møre, ca. 45 minutter.
  4. Mens kartoflerne bages laves resten.
  5. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  6. Bring de hakkede tomater i kog i en gryde.
  7. Kom kødet i de hakkede tomater (de skal være dækket af væske).
  8. Skru ned til svag varme, når retten koger.
  9. Tilsæt hakket løg, knust hvidløg, champignon i skiver, fint revet citronskal citronskal, kanel samt salt og peber.
  10. Læg låg på og kog kødet mørt, ca. 30 minutter.
  11. Tilsæt evt. ½ dl. vand, hvis der mangler væske.
  12. Pynt med kryddergrønt ved servering.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *