Kanelsnegle med grahamsmel

kanelgrahamssnegle

Ingredienser:
ca. 20 stk.

Dejen:

  • 250g hvedemel.
  • 100 -150g grahamsmel.
  • 125g smør eller margarine.
  • 50g gær.
  • 1 spsk. sukker.
  • ½ tsk. salt.
  • 1 æg.
  • 1 dl. mælk

Remonce:

  • 125g smør eller margarine.
  • 125g brun farin.
  • 2½ tsk. kanel.

Fremgangsmetode:

  1. Lun mælken og opløs bagefter gæren deri. (gæren må ikke varmes med)
  2. Tilsæt æg, salt, sukker og smør.
  3. Tilsæt hvedemel og rør det hele godt sammen.
  4. Tilsæt grahamsmelet.
  5. Ælt dejen godt og tilsæt evt. mere grahamsmel og ælt til den slipper bordet.
  6. Lad dejen hæve tildækket, til den har ca. dobbelt størrelse.
  7. Del dejen i 2 stykker og rul hver dej ud til en firkant på ca. 30cm x 30cm.
  8. Fordel remoncen ud over de 2 firkanter og rul dem sammen til en roulade.
  9. Skær hver roulade ud i 10 stykker.
  10. Pres hvert udskåret stykke flad og sæt dem på på en bageplade med bagepapir.
  11. Lad dem hæve i 20 minutter, mens ovnen varmes op til 220°C (200°C ved varmluft).
  12. Pensl sneglene med sammenpisket æg og bag dem i 8 minutter på midterste rille.

Bemærkning:

  • Pynt evt. med glasur lavet af 100g flourmelis og 1 spsk. kogende vand.
print

Skriv en kommentar