Pasta med kødboller (nordisk inspireret)

nordiskpastakoedboller

Ingredienser:
4 personer

Kødboller og bacon:

  • 125g bacon.
  • 400g hakket svinekød (ca. 6% fedt).
  • 2 spsk. hvedemel.
  • 1 tsk. salt.
  •  1/4 tsk. peber.
  • 25g smør.

Pastaen.

  • 400g. frisk pasta. (helst med en kogetid på ca. 4-5 minutter)
  • 1 spsk. groft salt.
  • 4 porre i skåret ud i ringe på ca. 1cm.
  • 2½ dl. madlavningsfløde 18%.
  • 3 små fint hakkede fed hvidløg.
  • 1 tsk. groft salt.
  • Friskkværnet peber.
  • 3 tomater i grove stykker.
  • Frisk groft hakket persille.

Fremgangsmetode:

  1. Rist baconen på en pande til de er gyldende og sprøde.
  2. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  3. Del bacon stykkerne i mindre stykke og gem dem.
  4. Bland mel, salt og friskkværnet peber i en dyb tallerken.
  5. Form ca. 24 små boller af kødet og rul dem i melblandingen.
  6. Varme smøret op i en pande til det er gyldent og steg derefter alle kødbollerne på panden ved kraftig varme i 2 minutter. Husk at ryste panden jævnligt.
  7. Sæt varmen ned på jævn og steg videre i 4-5 minutter og husk stadigvæk at ryste panden jævnligt.
  8. Tag kødbollerne af panden og hold dem varme.
  9. Kog nu pastaen og porrene i saltet vand. Det er vigtigt at pastaen har koge tid på 4-5 minutter. Hvis pastaen har længere kogetid, så vendt med at komme porrerne i vandet til der er 4 minutter tilbage.
  10. Lad pastaen og porrerne dryppe af i et dørslag.
  11. Bring fløde, hvidløg, salt og friskkværnet peber i kog.
  12. Vend pastaen og porrerne i fløden og fordel det hele på et stort fad.
  13. Fordel bacon, kødboller, tomat og persille oven på.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *