Hindbærsnitter (anden metode)

Ingredienser:
ca. 12 – 16 stk.

Smørdej:

  • 1  stk. Vaniljestang, Polynesisk
  • 140 g. flormelis
  • 300 g. stuetempereret smør
  • 500 g. hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1  dl. vand

Fyld:

  • 500 g. god kvalitet hindbærmarmelade

Glasur:

  • 400 g. flormelis og lidt vand.

Drys:

  • Pastelfarvede små sukkerkugler

Fremgangsmetode:

  1. Vaniljestangen flækkes på den lange led & vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv.
  2. Kornene & 1 spsk. af flormelissen mases sammen, således at kornene skilles ad.
  3. Vaniljesukker, den resterende flormelis, stuetempereret smør, hvedemel og bagepulver æltes sammen.
  4. Tilsæt til sidst vandet og ælt dejen smidig og glat.
  5. Dejen stilles i køleskab ½ time.
  6. Den kolde dej trilles til en tyk lang pølse.
  7. Form “pølsen” i rigeligt mel til ét langt rektangel ca. 20 X 60 cm.
  8. Det udrullede rektangel deles i 2 stk. strimler ca. 10 X 60 cm.
  9. Tilsidst deles de 2 strimler i yderlig 2 stk. strimler ca. 10 X 30 cm.
  10. Det er vigtigt at de 4 strimler er nøjagtigt ens. (skær evt. lidt af strimlerne så de er ens)
  11. De 4 ens strimler bages på bagepapir 10 – 12 minutter ved 200 grader. Det er ok at strimlerne virker “halvbagte”.
  12. Strimlerne Afkøles og sammenlægges med hindbærmarmeladen.
  13. Toppen stryges herefter m. tyk glasur og drysses straks med sukker kuglerne.
  14. Udskær til “snitter” med en skarp kniv.
Kilde: TV2.dk
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *