Jordbærtærte

jordbaertaerte
Ingredienser:

1 tærteform.

Mørdej:

 • 150g. Mel.
 • 100g. smør.
 • 50g sukker.
 • ½ æg (M/L).

Fyld:

 • 100g. smør.
 • 100g. sukker.
 • 100g. revet marcipan.
 • ½ æg (M/L).

Pynt:

 • 100g. smeltet chokolade.

Creme og frugt:

 • 2½ dl. mælk
 • ½ pose kagecreme.
 • 2½ dl. piskefløde.
 • 500g. jordbær.

Fremgangsmetode:

 1. Mørdejen laves ved først at blande mel og sukker. Tilsæt derefter smøret i små stykker og bland det hele godt ved at skiftevis blande og hakke med en stor kniv eller spartel (i ca. 5 min). Når dejen blevet til en fin pulver (som fint savsmuld), så tilsættes sammenpisket æg og dejen masses sammen til en klump. Sæt dejen i køleskabet i en time.
 2. Nu laves fyldet. Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt marcipan og æg og rør det godt sammen.
 3. Mørdejen rulles ud og lægges i en smurt tærteform (el. bagepapir). Lav ikke at for høje kanter, max. 1 cm. Tilsæt nu fyldet og bag det midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter. Hvis dejen hæver for meget op nogle steder, så tag en gaffel og lige prik hul hvor den hæver.
 4. Afkøl kagen og derefter kom smeltet chokolade ud over hele bunden. Afkøle igen kagen.
 5. Pisk nu mælk og kagecremepulver sammen og stil det i køleskabet i 20 minutter. Pisk flødeskummet og vend det grundigt i kagecremen. Husk der skal ikke være klumper af kagecreme i flødeskummet. Fordel cremen oven på kagebunden.
 6. Pynt med halve jordbær oven på.

Bemærkninger:

 • En dobbelt portion passe fint til en bradepande.
 • Prøv evt. med andet frugt. f.eks. Kiwi.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *