Kakao / kærnemælkskage

Ingredienser:

Blanding 1:

  • 300 g. margarine.
  • 1,2 dl. kakao.
  • 3,5 dl. vand.

Blanding 2:

  • 3 æg.
  • 2 dl. kærnemælk.

Blanding 3:

  • 500g. mel.
  • 600g. sukker.
  • 2 tsk. vanille.
  • 1 tsk. salt.
  • 1 tsk. natron

Glasuren:

  • 75 g. margarine.
  • 1 dl kakao.
  • 1 dl kærnemælk.
  • 1 tsk. vanille.
  • 400 – 500 g. flormelis.

Fremgangsmetode:

  1. Blanding 1 smeltes ved svag varme.
  2. Blanding 2 vendes sammen med en gaffel.
  3. Blanding 3 blandes i en stor skål.
  4. Blanding 2 tilsættes til blanding 3 lidt af gangen mens det blandes med gaffel.
  5. Blanding 1 tilsættes til blanding 2+3 lidt af gangen mens det blandes med gaffel.
  6. Det hele hældes i en stor bradepande, med bagepapir i.
  7. Bages ved 220°C i 20 – 30 min. i midten af ovnen.
  8. Mens kagen bages forberedes glasuren.
  9. Smelt først margarinen over svag varme.
  10. Tilsæt kakao, kærnemælk og vanille.
  11. Tilsæt til flormelis lidt af gangen indtil den har den ønskede konsistens.
  12. Når kagen er bagt færdig til tilsættes glasuren med det samme og fordeles.
  13. Kagen køles ned indtil glasuren er blevet nogenlunde fast.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *