Franks Lammegryde

lammegryde

Ingredienser:
4 – 5 personer.

  • 600 g. Lammebov eller lammekølle i tern af ca 3 x 3 cm.
  • 2 spsk. olie.
  • 1 dl fint hakket skalotteløg.
  • 4 fed fint hakket hvidløg.
  • 2 spsk balsamico eddike.
  • 2 dåser hakket tomat.
  • 2 stilke fint hakket bladselleri.
  • 200 g. brune champignon i tern af 1 cm. i tykkelse.
  • 2 – 3 store gullerødder i skiver af ½ cm i tykkelse.
  • 2 – 3 store pastinakker i skiver af ½ cm i tykkelse.
  • saft fra ½ lime.
  • 1 – 2 tsk. salt.
  • 2 knivspidse peber.
  • 1 dl. hakket persille.

Fremgangsmetode:

  1. Kom olie i en gryde og brun kødet.
  2. Når kødet er brunet tilsættes skalotteløg og hvidløg som steger med i 2 min.
  3. Tilsæt balsamico eddike og hakket tomat.
  4. Tilsæt bladselleri, champignon, gullerødder og pastinakker.
  5. Tilsæt limesaft.
  6. Lad retten simre under løg i ca. 1½ time.
  7. Tilsæt salt og peber (efter smag).
  8. Inden retten serveres vendes persillen i.

Bemærkning:

  • Serveres med ris (f.eks. vilde ris) og lidt brød.
print

Skriv en kommentar