Muffins – Grundopskrift

Ingredienser:
30 stk.

Dejen:

  • 250 g. blødt smør.
  • 250 g. sukker.
  • 4 æg str. M.
  • 250 g hvedemel.
  • 4 strøgen tsk. bagepulver.

Foreslag til fyld:

  • Rosinmuffin: 120 g. rosiner + revent skal fra 1 citron el. appelsin.
  • Chokolademuffin: 120 g. hakket chokolade.
  • Kakaomuffin: 4 spsk. kakaopulver.
  • Citronmuffin: saft af 1 citron og skal af 2 citroner.
  • Nødde-choko-muffins m. cognac: 4 spsk. rom, 60 g. grofthakkede nødder og 60 g. grofthakket chokolade.

Fremgangsmetode:

  1. Du rører smør og sukker skummende, heri piskes de hele æg.
  2. Til sidst røres mel med bagepulver og blandes i ovenstående.
  3. Fyldet kommes nu i og det hele blandes godt sammen.
  4. Dejen fordeles enten i papirforme (usmurte) eller i aluminiumsforme (letsmurte) eller evt. i de særlige muffinsforme, der også skal smøres.
    PAS PÅ de hæver en del, så fyld formene max. 2/3 op.
  5. Bages på en rist eller på en plade på nederste rille ved 200°C i 13-17 min.
  6. Tages ud og køler lidt af i formene, og tages så nemt ud eller serveres i papirformene.

Bemærkning:

  • Muffins kan fryses, tø op og lunes ved 200°C i 6 min. i ovnen.
print

Skriv en kommentar