Franskbrød – grundopskrift

Ingredienser:
1 stk.

  • 25 g. gær.
  • ½ dl. lunken vand.
  • 25 – 50 g smeltet smør el. magarine.
  • 2½ dl. mælk.
  • 1 tsk. salt.
  • ca. 500g mel. (brug gerne 300g hvedemel og 200g af en anden sort).

Fremgangsmåde:

  1. Udrør gæren i det lunkne vand.
  2. Smelt fedtstoffet, hæld den kolde mælk i og tilsæt med blandingen med gær og vand.
  3. Tilsæt salt og ca. 3/4 af melblandingen.
  4. Slå dejen godt sammen.
  5. Tag dejen på et meldrysset bord og ælt den godt igennem med så meget af melblandingen, at den stadig er blød og smidig.
  6. Sæt dejen til hævning et lunt sted i ca. 30 min. (dobbelt størrelse).
  7. Efter hævning æltes dejen godt igennem, så luften presses ud.
  8. Form dejen til brød. Læg evt. dejen i en form.
  9. Tænd for ovnen på 200°C og lad brødet efterhæve i ca 20 min.
  10. Rids brødet med en skarp kniv og pensel med et sammenpisketæg eller mælk.
  11. Bag brødet på nederste rille i ca. 30 – 40 min
print

Skriv en kommentar