Citronbagt Laks m. estragonsauce og Pasta

Ingredienser:
ca. 4 personer.

Citronbagt laks.

  • Min. 475 g. Laksefilet.
  • Groftkværnet femkorns peberblanding.
  • Salt.
  • 8 tynde skiver ubehandlet citron.
  • 20 g. smør

Estragonsauce.

  • 2 finthakkede skalotteløg.
  • 1 spsk. estragonsennep.
  • 1 tsk. tørret estragon.
  • 1 ½ dl tør hvidvin.
  • 2 ½ dl fiskefond.
  • 1 ½ dl piskefløde.
  • Salt.
  • Peber.

Tilbehør:

  • Friske pastabånd, letdampede broccolibuketter og flüte.

Fremgangsmetode:

Citronbagt laks.

  1. Læg laksefileterne i et smurt ovnfast fad (det anbefales at fjerne skindet).
  2. Krydder med groftkværnet femkorns peberblanding samt salt.
  3. Læg citronskiver oven på laksen og fordel smørklatterne henover.
  4. Bag fisken ved 175°C i ca. 20 minutter.

Estragonsaucen.

  1. Kog finthakkede skalotteløg, estragonsennep, estragon og hvidvin ind til ca. det halve.
  2. Tilsæt fiskefond samt piskefløde, og lad saucen koge i 10 minutter for svag varm.
  3. Smag til med salt og peber.

Pasta, broccolibuketter og flüte.

  1. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen.
  2. Varm flütene efter anvisningen på emballagen.
  3. Damp broccolibuketterne efter egen smag. Pas på de ikke får for lang tid, da de så bliver slatne.

Anretning.

  • Fordel pastaen på tallerkenerne, hæld saucen henover og læg laks samt letdampede broccolibuketter ved.
  • Server de varme flüte til.
print

Skriv en kommentar