Bamseboller

Ingredienser:
20 – 24 stk.

  • 50 g. gær.
  • 8 spsk. lunkent vand.
  • 4 dl. mælk.
  • 8 tsk. honning.
  • 2 tsk. salt.
  • 8 spsk. olie (evt. rapsolie).
  • 800 g. hvedemel.

Fremgangsmetode:

  1. Opløs gær og honning i det lunkne vand.
  2. Tilsæt mælk, salt og olie.
  3. Tilsæt halvdelen af melet og bland godt.
  4. Ælt dejen mens resten af melet tilsættes langsomt.
  5. Stil dejen lunt og lad den hæve tildækket i 20 min.
  6. Del dejen i 2 stk.
  7. Del hvert dejstykke til 10 -12 stykker og form dem til boller.
  8. Bollerne sættes på bageplader med bagepapir. Max. 10 – 12 på hver plade (PAS PÅ de hæver en del).
  9. De skal nu efterhæve i 1 time et lunt sted med et fugtigt viskestykke over.
  10. Pensel med æg eller mælk.
  11. Bollerne bage midt i ovnen i ca. 10 – 12 min. ved 225°C

Bemærkning:

  • Det er vigtig at man overholder hævetiderne ellers bliver de ikke luftige.
print

Skriv en kommentar