Selina’s kanelbrød

Ingredienser

Dejen:

  • 75 g. smør
  • 2 dl. mælk
  • 25 g. gær
  • 50 g. rørsukker (evt. alm. sukker)
  • 2 æg
  • 1/2 stang vanilje eller 1 tsk. vaniljesukker
  • 500-550 g. hvedemel
  • 1 knivspids salt

Fyldet:

  • 125 g. smør
  • 175 g. rørsukker (evt. alm. sukker)
  • 3 spsk. kanel

Glasur:

  • 100 g. flormelis
  • 2-3 spsk. vand


Fremgangsmetode

1. Kom smørret i en gryde og smelt det. 
2. Tilføj mælken til det smeltede smør, så blandingen bliver lunken.
3. Tilføj gæren til blandingen, hvis den er blevet lun.
4. Tilføj rørsukker, salt, æg og vanilje og bland det.
5. Kom ca. 350 g. mel i, og rør det hele godt sammen.
6. Kom de sidste 200 g. mel i lidt af gangen mens der røres godt.
7. Kom evt. mere mel i til den er glat og smidig. Ælt den godt.
8. Lad dejen hæve i minimum 30 min.
9. Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.
10. Lav nu fyldet.
11. Kom smørret i tern ned i en skål, og tilsæt rørsukker og kanel.
12. Bland det hele godt.
13. Efter hævningen, rulles dejen ud til et rektangel på ca. 40 x 30 cm.
14. Smør fyldet på forsigtigt.
15. Rul dejen til en pølse, og fold begge ender ind under, så den kan være i formen.
16. Kom pølsen i en smurt form (eller brug bagepapir til formen).
17. Klip godt ned i pølsen i et zik-zak mønster med en saks.
18. Bag brødet ved 180 grader varmluft i ca. 30-40 minutter.
19. Tag brødet ud og lad den køle af.
20. Bland glasuren og kom den ovenpå det afkølede brød.

Print Friendly, PDF & Email