Kold kartoffelsalat med mayonnaise og Creme Fraiche

kartoffesalat1

Ingredienser:
4 personer.

  • 1 kg. kartofler.
  • 3 forårsløg.
  • 1 bdt. radiser.
  • 1 bdt. purløg.
  • 5 spsk. Cremefraiche
  • 3 spsk. mayonaisse.
  • 2 spsk. æbleeddike (hvidvinseddike kan også bruges).
  • 1 spsk. sukker.
  • salt og friskkværnet peber.

Fremgangsmetode:

  1. Vask kartoflerne og kog dem i let saltet vand i ca. 10 minutter (afhængig af størrelse).
  2. Hæld vandet fra og skær dem i ikke for små stykker.
  3. Lad kartoflerne køle af i køleskab eller fryser.
  4. Skær radiserne i små skiver og kom dem i kold vand. Lad dem hvile i 20 min.
  5. Snit forårsløg og purløg fint.
  6. Bland Cremefraiche, mayonaisse og æbleeddike.
  7. Smag dressingen til med sukker, salt og friskkværnet peber.
  8. Bland nu kartoflerne med dressingen.
  9. Dræn radiserne for vand.
  10. Til sidst blandes det hele sammen med radiser, forårsløg og purløg.

Variationer:

  • Krydderurtedressing: Tilsæt også hakket  persille og dild til dressingen (i stedet for radiser, forårsløg og purløg).
  • Grønne oliven: Tilsæt 2 dl. halverede grønne oliven uden sten til dressingen (i stedet for radiser, forårsløg og purløg).
  • Citron smag: tilsæt reven citron skal fra 1 citron til dressingen.
  • Sennep smag: Tilsæt 2 tsk. grov sennep til dressingen.

Bemærkninger:

  • Hvis man ønsker en mere let dressing kan man bruge skyr eller fromage frais i stedet for Cremefraiche.
Print Friendly, PDF & Email