Ingefærbrød med citronglasur

Ingredienser:
Ca 15 skiver.

Dejen:

  • 3 æg.
  • 150 g. sukker, gerne rørsukkker.
  • 50 g. grahamsmel eller fuldkornsspeltmel
  • 175 g. hvedemel.
  • 1½ tsk. bagepulver.
  • ½ tsk. natron.
  • ½ tsk. salt.
  • 2 spsk. frisk revet ingefær.
  • ½ dl. mørk sirup.
  • 1 dl. nøddeolie. (smagsfri olie kan bruges f.x. rapsolie).
  • ½ dl. mælk.
Glasur:
  • 150 g. flormelis
  • 1 tsk. revent citronskal.
  • 1½ spsk. citronsaft.

Fremgangsmetode:

  1. Pisk æg og sukker til det er luftigt.
  2. bland grahamsmel, hvedemel, bagepulver, natron og salt sammen.
  3. Bland forsigtigt melblandingen med ægblandingen og med ingefær, sirup, nøddeolie og mælk.
  4. Kom dejen i en 1-liters brødform foret med bagepapir.
  5. Bag brødet i 50 min ved 180°C.
  6. Vend brødet ud og lad det afkøle på en rist.
  7. Riv 1 tsk. citronskal og pres 2 spsk. citronsaft.
  8. Rør flormelis sammen med citronsaft og citron skal.
  9. Smør glasuren på brødet og lad det stivne.
print

Skriv en kommentar