Citronmåne

Ingredienser:
1 rund kageform.

Dejen:

  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 250 g hvedemel
  • 4 æg
  • 1 stor. tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • Saften af ½ citron
  • Skallen af 1 citroner

Glasuren:

  • saft af ½ citron.
  • 150 – 250 g flourmelis (afhængig af citronens størrelse).

Fremgangsmåde:

  1. Smørret røres blødt og sukkeret drysses i under omrøring.
  2. Æggene tilsættes, et ad gangen under omrøring.
  3. Mel, bagepulver og vaniljesukker sigtes sammen
  4. Melblandingen blandes i dejen lidt efter lidt.
  5. Til sidst tilsættes citronsaft og revet skal.
  6. Dejen kommes i en rund smørsmurt kageform, der sættes i kold ovn.
  7. Temperaturen sættes til 165°C, og kagen bages i ca. 65-70 minutter.
  8. Lad kagen køle af og lav en glasur af citronsaft og flormelis.

Bemærkning:

  •  Hvis glasuren ønskes gul, så kom et par dråber knaldgul frugtfarve i.
print

Skriv en kommentar