Lasagne Napoletana

Ingredienser:
Ca. 6 personer

Pastasauce:

  • 3 spsk. olivienolie.
  • 1 stk. hakket løg.
  • 1 stk. hakket gulerod.
  • 1 stængel hakket bladselleri.
  • 1 stk. hakket hvidløg.
  • 1 l. passata.
  • Salt og peber.

Kødboller:

  • 350 g. hakket oksekød.
  • 50 g. revent parmesan ost.
  • 1 æg.
  • ½ tsk. salt.
  • 20 g. smør.
  • 2 spsk. olivienolie.

Der ud over:

  • 4 æg.
  • 150 g. mozzarella ost, skåret i skiver
  • 300 g. friske pasta (helst i lange plade. 30 cm x 10 cm).
  • 20 g. smør.
  • ca. 150 g. rocolasalat.

Fremgangsmetode:

Pastasauce:

  1. Lad olien blive varmt i en gryde.
  2. Svits løg, hvidløg, gulerod, bladselleri i 5 minutter. ved lav varme.
  3. Tilsæt passata og krydr med salt og peber.
  4. Lad saucen simre ved lav varme i 1 time.

Kødboller:

  1. Rør alle ingredienserne godt sammen.
  2. Tril massen til små kødboller med en diameter på ca. 1½ cm.
  3. Varm små og olie op på en pande og brun bollerne på alle sider.
  4. Når saucen har kogt færdig kommes bollerne i.
  5. Lad saucen koge 5-10 mere.

Sidste trin:

  1. Kog de 4 æg i 12 min.
  2. Afkøl dem og del dem i skiver.
  3. Smør et ildfast fad med smør i bunden.
  4. Kom et lag frisk pasta i bunden.
  5. Kom et lag pastasauce med kødboller på.
  6. Fordel nogle æggeskiver og mozzarella skiver på.
  7. Forsæt med at lægge i lag ind til alle ingredienser er brugt.
  8. Husk at afslutte med et lag pastasauce uden kødboller.
  9. Fordel smørret i små klatter oven på lasagnen.
  10.  Bag lasagnen i ca. 1 time ved 160°C.
  11. Lad lasagnen hvile i 10 minutter inden servering.
  12. Server med salaten.
inspiration: Sølvskeen.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *