Spaghetti med kødboller og tomat-flødesauce

Ingredienser:
Ca. 2-4 personer

Kødboller:

  • 100 g. fint hakket skalotteløg.
  • 1 knust fed hvidløg.
  • revent skal og saft fra 1 citron.
  • 400g hakket oksekød.
  • 1 æg.
  • 1 spsk. vand.
  • ½ tsk. salt.
  • ½ tsk. peber.

Sauce:

  • 1 spsk. fedtstof.
  • 100g. groft hakket skalotteløg
  • 1 groft hakket fed hvidløg.
  • 1 spsk. tørret basilikum.
  • 1/4 tsk. cayennepeber.
  • 1/4 tsk. peber.
  • 2 dåser hakket tomat. (ca. 800g.)
  • ½ – 1 dl. fløde.
  • 2 tsk. sukker.
  • 1½ tsk. salt.

Hertil:

  • 300g tørret pasta. f.x. spaghetti.
  • ca. 150g. rocolasalat.
Fremgangsmetode:
Kødboller:
 
  1. Rør alle ingredienserne godt sammen.
  2. Stil kødmassen i et køleskab i 30 minutter.
  3. Form boller med f.x. en teske til kødboller på størrelse med valnødder.
  4. Gem dem til de skal koges i saucen.
  5. Der bliver ca. 20 stk.

Sauce:

  1. Lad fedtstoffet blive varmt i en sautepande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  2. Svits løg, hvidløg, basilikum, cayennepeber og peber i ca. 2 minutter. (til løgene er klare)
  3. Tilsæt tomater, sukker og salt og lad saucen simre under låg ved svag varme i 30 minutter.
  4. Kom kødbollerne i saucen og lad dem simre med under låg ved svag varme i 10 minutter.
  5. Kom fløden ved og smag til.

Tilbehør:

  1. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen.
  2. skyl salaten og server den i en skål ved siden af retten.

Bemærkning:

  • Pas på med mængden af cayennepeber. Det kan blive meget stærkt.
print

Skriv en kommentar