Brunsviger (fynsk)

Ingredienser:
En bradepande (ca. 20 personer).

Dejen:
  • 450 g. mel.
  • 50 g. gær.
  • 100 g. margarine.
  • 2 dl. lunkent mælk.
  • 50 g. sukker.
  • ½ tsk. kardemomme.
  • 1 æg.
Remoncen:
  • 100 g. magarine.
  • 150 g. brun farin.
  • 2 spsk. kagecreme.

Fremgangsmetode:

  1. Rør gæren ud i lunkent mælk.
  2. Tilsæt mel og de øvrige ingredienser.
  3. Ælt dejen til den er glat og ensartet.
  4. Stil dejen til hævning i 20 minutter, tildækket.
  5. Rul dejen ud så den ca. passer til en bradepande.
  6. Kom dejen i bradepanden og klap den flad, så den fylder hele bradepanden.
  7. Lav nogle fordybninger i dejen med fingerspidserne.
  8. Rør remoncen godt sammen til en blød masse.
  9. Fordel den bløde remonce ud over dejen.
  10. Stil brunsvigeren til hævning i ca. 45 minutter.
  11. Bag brunsvigeren midt i ovnen i ca. 15 minutter ved 220°C (varmluft 200°C)

Bemærkning:

  • For at gøre brunsvigeren mere fynsk, laves en ekstra remonce af 50 g. magarine, 75 g. brun farin og 1 spsk. kagecreme. Remoncen varmes op i en lille gryde til den er helt fin. Når brunsvigeren tages ud af oven, fordeles den ekstra remonce oven på brunsvigeren.
print

Skriv en kommentar