Italienske Oksekødsfrikadeller – Polpetter

Ingredienser:
4 personer.

  • 500 g. hakket oksekød.
  • 3 skiver daggammelt hvidt brød uden skorpe.
  • 1 bdt. persille.
  • 2 finthakkede fed hvidløg.
  • 1 æg.
  • 100 g. friskrevent persille.
  • 1 tsk. salt.
  • Friskkværnet peber.
  • Olivenolie til stegning (kan blandes 1 til 1 med rapsolie).

Fremgangsmetode:

  1. Blødgør brødet i vand og pres derefter vandet ud af brødet.
  2. kom kødet i en skål sammen med det bløde brød, æg, fint hakket persille, finthakket hvidløg, parmesan, salt og friskkværnet peber.
  3. Ælt blandingen med hænderne, til den har en fast konsistens.
  4. Kom olie på en pande.
  5. Formpolpetterne til frikadelle størrelse.
  6. Steg polpetterne på panden til de er gyldne på begge sider.
  7. Kom polpetterne på fedtsugende underlag.

Bemærkninger:

  • Serveres med frisk grønt salat og evt. kartofler.
  • Polpetterne smager også godt kolde i madpakken.
print

Skriv en kommentar