Solbærsaft

Ingredienser:

  • 1 kg. Solbær
  • ½ l. vand
  • 350 g. sukker
  • 1 tsk. atemon (kan undværes hvis saften drikkes inden for ca. 1 uge)

Fremgangsmetode:

  1. Bærrene skylles og kommes i gryden sammen med vandet.
  2. Der lægges låg på og bringes langsomt i kog.
  3. Når det koger, så lad det koger videre ved svag varme ca. 15 min.
  4. Saften sies derefter gennem et klæde eller en saftpose.
  5. Saften skal så henstå ca. 1 time.
  6. Saften måles og hældes i gryden sammen med sukkeret.
  7. Saften koges derpefter ca. 5 min. uden låg på gryden.
  8. Den skummes og der tilsættes konserveringsvæske.
  9. Hældes på flasker og tilbindes straks.

Bemærkning:

Husk den skal fortyndes. Ca 1:4.

print

Skriv en kommentar